- 09. 12. 2007 -
"Kozlove stene" - nabiranje mahu

 

Na pot smo se odpravili ob priližno 12.30 po Ižanski cesti do Iga, potem zavijemo levo, in kmalu desno proti Kureščku, kjer si naprej od daleš ogledamo Uroševo umetnino ... nadaljujemo naprej, pred Škriljem, ko se prične raven klanec navzgor, zavijemo desno na Tlake, potem se držimo leve strani (po makedamu, ko mimo jame SKEDNICE, ves čas se držimo table PETELINOVE DOLINE. Potem se držimo glavne ceste ... torej TE, ki gre ves čas vzporedno z IŠKO po strugi navzgor. Že na začetku nas pozdravi tabla OBMOČJE MEDVEDA. Ustavimo se pri napisu TABORIŠČE 1. BAT SNOUB L. ŠERCERJA, od tod na desno vodi pot na KOZLOVE STENE (čez cesto je postavljena zapornica (ki je ponavadi odprta), pred njo pa je napis TU PREBIVA MEDVED. Cesta naravnost pa gre naprej proti KRVAVI PEČI, levo pa na Mokrc in potem naprej na Kurešček ... tista desno se nanjo krožno priključi (mimo POČIVALNIKA) pri PETELINOVIH DOLINAH), lepa sprehajalna pot (več o KOZLOVIH STENAH na 5. 11. 2006 ali 24. 9. 2006)

No tokrat ne gremo ne po eni ne po drugi poti ampak se škatla zapodimo v breg, k nabiranju mahu za jaslice. V primerjavi z Krimom, gre tu mah zelo lepo s skal, skale se preprosto slači.

OPOZORILO: Na Kozlove stene ne hodimo sami (najmanj dva, še bolje več ... tu je res prava samota ...)

S polnim avtom mahu, in veseli, da kostmatinca zopet nismo srečali se vračamo proti domu, zaustavimo se še tik nad uvozom za Dobravico, in se neužijome še dokaj lepih pogledov nad že skoraj zamegljeno Ljubljano.








in še nekaj podrobnosti:








Vse okrog pa že meglice ...




in že se vračamo proti domu, ko pridemo na Ig, zavijemo desno proti Dragi, in potem levo na cesto proti Škofljici, ki je ŽE v celoti asfaltirana, potem pa po Dolenjski cesti čez Škofljico in Lavrico domov. Doma smo že ob 15.00.