- 08. 07. 2007 -
7. dan:
Kaufering - Augsburg - Friedberg - Donnauwörth - Harburg - Ingolstadt - Freising - Hohenkammer - MarktIndersdorf - Dachau - Fürstenfeldbruck - Inning - Ammersee - Worthsee - Pilsensee - Seefeld - Starnberg - Starnbergsee - Oberrau - Partenkirchen (Garmisch-Partenkirchen)

 

Nedelja, da za mašo ...
Vstala sva zgodaj in že hitela naprej po Nemški romantični cesti, katero včasih povozi tudi avtocesta ... pa je v kočni fazi še vedno romantična. Pot naju je prinesla v Augsbrurg, in čisto pa naključju sva parkirala v garažni hiši poleg cerkve (garažne hiše so ob nedeljah brezplačne) ... in to sva prišla ravno na simpozij enega zelo znanega karizmatika, vsi so naja bili zelo veseli, midva pa se nisva dala motiti. In spet čisto po naključju sva se znašla v mogočni cerkvi Svetega Ulricha in Afra - imeli so ravno žegnanje ... in prišla sva na zazačetek glavne slovesnosti, maše ob 8.30 z veliko duhovniki in orkestrom ... Skratka zelo slovesen in mogočen začetek dneva. Vzela sva si tudi nemške pesmarice in zraven seveda po svoje prepevala.







Po maši sva si podrobenej ogledala cerkev Svetega Ulricha in Afra in potem šla (vsaj mislila vsa tako) še na ogled mesta.

Ko sva prišla iz cerkve, sva zunaj zagledala slovenske narodne noše ... in slišala slovensko besedo. Zaustavila sva se ... in vprašala, če so Slovenci.

Izvedela sva, da je naslednja maša MAŠA NARODOV, povedala sva od kje sva ... in povprašala, če je tu kje ROMAN KUTIN, naš bivši kaplan. Presenečena sva izvedela, da je Roma Kutin župnik prav v tej veliki in mogočni cerkvi, in, da bo somaševal pri maši narodov ob 10.30 ...


Šla sva ga poiskati v zakristijo. Ko najau je zagledal (to je bilo 10 min pred začetkom maše) se naju je zelo razveselil, dala sva mu nekaj vizitk z www.NaIzletu.Si ... in se malo pogovorili, kar sredi cerkve se je pogovarjal z nama, in nama predstavil še nekaterim ostali prisotnim Slovencem. Povabil naju je k maši, a žal sva morala naprej.


Šla sva le še čez cerkev, da sva videla mesto, in že sva hitela v avto in naprej.

V končni fazi bi bilo vseeno, če bi bila še pri eni maši, saj sva eno uro tavala po cestah in iskala pot za naprej (pot iz mesta)

In že sva se peljala mimo Gesrthofen, Maotingena in Oberendorfa do najine naslenje točke Donauwörtha.

Najprej sva šla v pizzerija na WC, kjer naju mogoče še danes čaka pizza, saj sva natakarja vprašala, (po WC-ju seveda), če imajo pizze, in da se bova vrnila na pizzo čez kakšno ura, zaenkrat se še nisva.

Mesto je zelo zanimivo, saj so vse hiše precej visoke in ozke, z zanimivimi strehami.

Najprej sva si ogledala gotsko cerkev Device Marije

 

Sledil je ogled ulic














ter sotočja Wörnitza in Donave, ki je tu zelo majhna


pogled na Donavo pri sotočju



sprehodila sva se čez park mimo grajskega obzidja

mimo na novo grajenega anfiteatra


do naslednje cerkve in baročnega samostana Sveti Križ







počasi sva se vračala proti avtu, in pazila, da se izogneva pizzeriji ...

in že sva nadaljevala do najine najodaljenejše točke gradu Harburg

Sledilo je kosilo in bežen ogled gradu.


No tu sva romantično cesto zaključila ... vsega se pač ne, da videti v eni rudni ... in nekje je treba končati.

Vračala sva se po pusti cesti mimo Neuburga do Ingolstadta in potem dol po AC do naslednje točke Freisinga

Sledil je ogled mesta, polnega medvedkov






levi spodaj je PUNČKA








najprej sva prišla v cerkev, kjer so imeli ravno mašo z zelo lešim petjem - verjetno je bila kakšna slovesnost, saj je bila cerkev vsa v mlajih









končno sva prišla do mogočne cerkve na hribu, ki sva si jo tudi podrobno ogledala






poleg glavne cerkve je še zanimiva manjša kapela





Potem sva šla še na kor, kjer so imeli ravno generalka (orkester namreč) ... vmes mi je zvonil ravno mobitel na melodijo Mozrat: Marija Pomočnica (orkestracija), in dirigent je bil čiesto zmeden, kdo od inštrumentalistov mu je začel igrati Mozarta?!


Pot sva nadaljeval naprej, vendra ker se je močno ulilo, in ker je na AC vse stalo, ker se je zgodila prometna nesreča, sva pot ubrala po svoje, po svoji orentaciji vzporesno z AC proti Münchnu; tako sva se peljala čez Freising - Hohenkammer - MarktIndersdorf - Dachau (mimo taboriška, ki si ga seveda nisva ogledlaa) - Fürstenfeldbruck - Inning - Ammersee - Worthsee - Pilsensee - Seefeld - Starnberg - Starnbergsee - Oberrau - in končno prispela do najinega naslednjega prenočišča - najlepšega Partenkirchen (Garmisch-Partenkirchen)

Cena na noč 35 EUR / osebo

s čudovitim pogledom na hribe. Šla sva na večerjo in na ogled mesteca, ki pa je po poslikavah skoraj lepši od Oberammergaua.


Prenočila sva v SOBI LUDVIKA BAVARSKEGA:

Gästehaus Zufridenheit
Familie Riess
82467 Garmisch-Partenkirceh
TeL: 08821/2405 Fax: 74605
www.gaestehaus-zufriedenheit.de